Site icon Portal24

Torta z jagodami: Enostaven recept za velik užitek

[Foto: Pixabay/Bru-nO]

Torta z jagodami: Enostaven recept za velik užitek

Jagode že stoletja veljajo za simbol svežine, sladkosti in prefinjenosti. Kaj bi lahko bilo boljšega kot jih vključiti v čudovito torto, ki združuje sočnost sadja in mehkobo biskvita? Torta ni le kulinarična umetnina, temveč tudi popoln dodatek za praznovanja, rojstne dneve ali kar tako – za razvajanje.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

Za biskvit:

Za kremo:

Za jagodno plast:

Postopek priprave

Pečico segrejte na 180 °C. Jajca in sladkor stepajte, dokler zmes ne postane penasta. Postopoma dodajajte olje in mleko. Moko in pecilni prašek presejte in jih počasi vmešajte v maso. Biskvitno maso vlijte v okrogel pekač (premera 24 cm) in pecite približno 25 minut. Ohlajen biskvit prerežite na dve plasti.

Puding skuhajte po navodilih na embalaži in dodajte sladkor. Puding ohladite, nato pa vanj nežno vmešajte stepeno sladko smetano. Kremo enakomerno nanesite na spodnjo plast biskvita.

Jagode operite, osušite in narežite na polovice. Polovice lepo razporedite po kremi. Jagodni žele pripravite po navodilih na embalaži in ga prelijte čez jagode. Počakajte, da se žele strdi.

Drugo plast biskvita položite na vrh in ponovite postopek s kremo in jagodami. Na koncu torto prelijte z dodatnim slojem želeja, da dobite čudovit sijaj.

Torto pred serviranjem postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, da se okusi povežejo. Postrezite jo hladno in uživajte v harmoniji okusov!

Dober tek!

Portal24; Foto:

Exit mobile version