Twitter naj bi suspendiral Jordana Petersona, tvitnil naj bi o transspolnem igralcu Elliotu Pageu. S tem naj bi kršil pravila platforme “zoper sovražno vedenje”, poroča New York Post.

Posnetki zaslona s sporno vsebino tvita prikazujejo tvit kanadskega kliničnega psihologa, ki se glasi: “Se spomnite, ko je bil ponos greh? In Ellenu Pagu je zdravnik kriminalec pravkar odstranil dojke.”

Page se je leta 2020 prvič izpostavil kot transspolna oseba. Zdaj je znan kot Elliot. 

Peterson, ki je v četrtek sodeloval v konservativnem podcastu Daily Wire, je znan po svojem nasprotovanju transmisiji. Nekoč je v podcastu Joea Rogana dejal, da je transspolnost posledica “okužbe” in je podobna “satanski ritualni zlorabi”.

Konservativni politični komentator Dave Rubin je na spletu objavil posnetke zaslona odstranjenega tvita in zapisal: “Norost se na Twitterju nadaljuje,« dodal je, da mu je Peterson »pravkar rekel, da ‘nikoli’ ne bo izbrisal tvita in se sklicuje na Elona Muska.”

To je zadnji v nizu prepirov, ki jih je Peterson imel s Twitterjem. Maja je Peterson naznanil, da “zapušča” platformo, potem ko so ga opozorili, da naj bi sramotil model Yumi Nu v kopalkah v reviji Sports Illustrated. Njeno prvo upodobitev na naslovnici omenjene revije je komentiral: “Oprosti. Ni lepo. In nobena avtoritarna toleranca tega ne bo spremenila.”

O gostovanju Petersona v Ljubljani smo pisali TUKAJ.

Foto: Getty Images (2); @MikhailaFulle

By A.K.

Komentar: