Site icon Portal24

Svinjski kotleti v omaki: Klasična jed za vsak dan

[Foto: Pixabay/sharonang]

Svinjski kotlet v omaki je ena tistih jedi, ki nas spomni na domačo kuhinjo in prijeten vonj, ki se razširi po hiši, ko se omaka počasi kuha na štedilniku.

Sočno meso, obogateno z nežno kremno omako, je popolna izbira za kosilo, ki združuje preprostost in bogat okus. Priprava ni zahtevna, rezultat pa vedno navduši – še posebej, če ga postrežemo s pire krompirjem ali dušenim rižem.

Sestavine (za 4 osebe):

Postopek priprave:

Svinjske kotlete nežno potolčemo, nato jih solimo, popramo in po želji potresemo z malo paprike. V ponvi segrejemo olje ali maslo in kotlete z obeh strani zlato zapečemo (približno 3–4 minute na stran). Odstavimo jih na krožnik.

V isti ponvi popražimo drobno sesekljano čebulo, da postekleni, nato dodamo sesekljan česen. Ko zadiši, primešamo žličko moke, premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Mešamo, da se moka razpusti in omaka rahlo zgosti.

Dodamo gorčico in smetano za kuhanje, vse skupaj premešamo, nato pa v omako vrnemo kotlete. Pokrijemo in kuhamo na rahlem ognju približno 15–20 minut, da se meso zmehča in omaka lepo poveže.

Kotlete postrežemo s krompirjevim pirejem, dušenim rižem ali testeninami. Po vrhu potresemo sesekljan peteršilj.

Namig:
Če želite nekoliko bolj izrazit okus, lahko v omako dodate žlico belega vina ali nekaj kapljic limoninega soka.

Kalorična vrednost:
Približno 520 kcal na porcijo (ob upoštevanju smetane in olja).

Alenka Mirnik

Foto: Pexels

Prispevek je oblikovan s pomočjo UI.

Exit mobile version