Site icon Portal24

Zelenjavna lazanja in trik, s katerim se boste izognili pečici!

[Foto: Portal24 AI]

Lazanja je ena tistih jedi, ki nas spominja na domačnost, družinske večerje in dolge nedeljske pogovore ob mizi. A pogosto velja tudi za jed, ki zahteva precej potrpljenja, plastenja in dolge ure v pečici. Rešitev? Različica v ponvi, ki vse skupaj poenostavi in hkrati ponudi lažjo, bolj zelenjavno noto. Zelenjavna lazanja v ponvi je jed, ki združuje bogat okus, preprost način priprave in svežino sezonske zelenjave.

Namesto da bi sestavljali plasti testenin in omake v veliki posodi, tukaj vse pripravimo kar v eni ponvi. To pomeni manj posode za pomivanje in več časa za uživanje. Poleg tega lahko zelenjavo prilagodimo trenutni sezoni – od bučk in špinače do paprik, gob ali celo korenja.

Kaj potrebujemo?

Za osnovo boste potrebovali:

Priprava po korakih

Na olivnem olju najprej prepražimo čebulo in česen, nato dodamo narezano papriko, bučko in gobe. Ko zelenjava zmehča, prilijemo paradižnikovo omako in dodamo paradižnike v kosih. Začinimo z origanom, baziliko, soljo in poprom.

Lazanjske liste nalomimo na manjše kose in jih položimo neposredno v omako. Dodamo malo vode, da se testenine lepo skuhajo kar v ponvi. Kuhamo približno 15 minut, občasno premešamo.

Ko so testenine kuhane, vmešamo špinačo in jo pustimo, da ovene. Nato po vrhu dodamo rikoto v žličkah in potresemo z naribanim sirom. Ponev pokrijemo in pustimo še nekaj minut, da se sir stopi in ustvari tisto značilno lazanjino kremasto plast.

Zelenjavna lazanja v ponvi je najboljša sveže pripravljena, še rahlo vroča, s kosom hrustljavega kruha in zeleno solato ob strani. Jed prinaša občutek, kot bi pojedli pravo lazanjo, a brez težkega občutka po obroku.

Dober tek!

Alenka Mirnik

Foto: Portal24 AI

Exit mobile version