Site icon Portal24

Azijski rezanci z zelenjavo: Hitra in okusna jed za vsak dan

[Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen]

Azijski rezanci z zelenjavo: Hitra in okusna jed za vsak dan

Azijska kuhinja slovi po bogatih okusih, prepletenih aromah in hitri pripravi. Če iščete zdrav in hranljiv obrok, ki bo zadovoljil vaše brbončice, so azijski rezanci z zelenjavo odlična izbira. Ta recept je preprost, hitro pripravljen in poln svežih sestavin, ki jih lahko prilagodite svojemu okusu.

Sestavine (za 2-3 osebe):

Priprava:


Zelenjavo operemo in narežemo na večje kose – bučko na kocke, papriko na trakove, čebulo na večje kose, por na kolobarje, šampinjone pa na polovice ali četrtine. Česen in ingver drobno nasekljamo.

Rezance skuhamo po navodilih na embalaži. Po kuhanju jih odcedimo in prelijemo z malo sezamovega olja, da se ne sprimejo.

V veliki ponvi ali woku segrejemo sezamovo olje. Najprej popražimo čebulo, česen in ingver, nato dodamo gobe, bučke in papriko. Po nekaj minutah vmešamo še por ali pak choi.

Ko zelenjava nekoliko omehča, dodamo sojino omako, ostrigino omako in čilijeve kosmiče. Vse skupaj premešamo in pustimo pražiti še 2-3 minute.

Na koncu v ponev dodamo kuhane rezance in jih dobro premešamo z zelenjavo ter omako, da se vse sestavine enakomerno povežejo.

Rezance postrežemo na krožniku in jih okrasimo s svežim koriandrom ali peteršiljem. Po želji lahko dodamo še malo limetinega soka ali sesekljane arašide za dodatno aromo.

Nasveti za prilagoditev recepta:

Dober tek!

Portal24; Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen

Exit mobile version