Putinovo novoletno voščilo, kaj je rekel Vučiću in Orbanu

Aleksandar Vučić se je znašel na izbranem seznamu državnikov, ki jim je Vladimir Putin letos sklenil poslati novoletno čestitko. Ruski predsednik je srbskemu kolegu zaželel nadaljevanje gradnje dvostranskega sodelovanja.

V čestitki predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za novo leto in Božič je Vladimir Putin poudaril, da so se rusko-srbski odnosi v preteklem letu postopoma razvijali na načelih strateškega partnerstva: praktično sodelovanje na trgovinski, gospodarski kulturna in humanitarna področja, poglobljeno zaupanje, politični dialog in usklajevanje prizadevanj v mednarodnih in regionalnih zadevah, kar je še posebej potrebno v trenutni težki geopolitični situaciji.

“Upam, da nam bo s skupnimi močmi uspelo še naprej graditi konstruktivno in večstransko dvostransko sodelovanje v korist bratskih narodov Rusije in Srbije,” je v poslanici poudaril ruski predsednik.

Putin je najdaljšo čestitko poslal voditeljem Belorusije, Kazahstana, Indije, Kitajske, Kube in Turčije. Kar zadeva voditelje EU, je Putin čestitko poslal le Viktorju Orbanu. Putin je Orbanu je zapisal, da “kljub težkim mednarodnim razmeram odnosi med državama ohranjajo pozitiven trend.”

Ne spreglejte…

Kijev napadli z brezpilotnimi letali, prebivalce poklicali v zaklonišča

V ukrajinski prestolnici Kijev so oblasti prebivalce zgodaj zjutraj poklicale v zavetišča, dan po enem največjih ruskih zračnih napadov od začetka vojne februarja. Po besedah ​​guvernerja kijevske regije je napad z brezpilotnimi letali v teku. Opozorilo meščanom so kijevske mestne oblasti objavile nekaj po drugi uri prek svojega kanala aplikacije Telegram. Po mestu so medtem odmevale sirene.

Guverner Kijevske regije Oleksij Kuleba je na Telegramu dejal, da je v teku napad z dronom. Priča je za Reuters povedala, da je slišala več eksplozij in odmev protiletalskega streljanja 20 kilometrov južno od Kijeva… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona (fotografija je simbolična)

By A.K.

2 thoughts on “Putinovo novoletno voščilo, kaj je rekel Vučiću in Orbanu”

Komentar: