Ste vedno lačni? Poskusite z živili, ki naravno zavirajo apetit

Ste vedno lačni? Poskusite z živili, ki naravno zavirajo apetit. Industrija hujšanja je polna izdelkov in programov, ki obljubljajo, da nam bodo pomagali enostavno in hitro shujšati. Resnica je, da je za hujšanje potrebno doseči le kalorični deficit, torej vnesti manj kalorij, kot jih porabimo. To lahko dosežemo s kombinacijo zdrave prehrane in telesne dejavnosti.

Čudežne tablete, ki nam bo pomagala shujšati, torej ni, so pa na voljo živila, ki naravno zavirajo apetit, zaradi česar smo lačni manj.

Surova zelenjava

Eden najboljših načinov za daljši občutek sitosti je uživanje vlaknin. Med najboljšimi viri vlaknin pa je surova zelenjava. 

Voda

Telo je sestavljeno iz 60 odstotkov vode in hidracija je nujna za njegovo optimalno delovanje. Če čez dan pijemo veliko vode, se počutimo siti in zmanjšamo lakoto.

Chia semena

Obstaja razlog, zakaj se chia semena imenujejo superhrana. Drobna semena so polna vlaknin, beljakovin, antioksidantov, zdravih maščob, vitaminov in mineralov. Dokazano pomagajo nadzorovati apetit.

Mandlji

Priljubljen orešček je poln beljakovin, zdravih maščob in vlaknin, ki pomagajo pri brzdanju lakote. Poskusite vsako jutro pojesti pest mandljev.

Ovseni kosmiči

Ovseni kosmiči so dober vir vlaknin. Študije kažejo, da so posamezniki, ki jedo ovsene kosmiče, bolj zdravi in ​​imajo manjšo telesno težo v primerjavi s tistimi, ki jih ne uživajo.

Avokado

Polovica avokada zagotavlja prehranske vlaknine, vitamine, minerale in zdrave maščobe. Po eni študiji je kombinacija maščobe in vlaknin tista, ki izboljša občutek sitosti.

Temna čokolada

Nepričakovano, ampak da, temna čokolada zavira lakoto. Po mnenju znanstvenikov stearinska kislina, ki jo najdemo v temni čokoladi, upočasnjuje prebavo, zaradi česar se lahko dlje počutimo siti. Pomembno je, da izberete čokolado z vsaj 70 odstotki kakava.

Ingver

Ingver je zelo priljubljen v mnogih kulturah, saj popestri tako sladke kot slane jedi. Poleg tega je odličen zaveznik pri nadzoru apetita.

Lubenica

Lubenica je odlična tako za hidracijo kot tudi za občutek zadovoljstva. Poleg zmanjšanja apetita nas rezina lubenice oskrbi z antioksidanti in elektroliti.

Zeleni čaj

Cochrane Systematic Review je objavil študijo, ki je pokazala, da zeleni čaj pomaga pri hujšanju. Udeleženci v skupini zelenega čaja so v 12 tednih v povprečju izgubili od 0,2 do 3,5 kilograma več kot tisti v kontrolni skupini. Poleg tega je zeleni čaj bogat z antioksidanti, povečuje energijo in krepi fokus.

Ne spreglejte…

Začimbi, ki pomagata k bolj ravnemu trebuhu

Začimbi, ki pomagata k bolj ravnemu trebuhu. Ne glede na to, ali je vaš cilj izgubiti trebušno maščobo ali se znebiti napihnjenosti, lahko oboje dosežete z dobro uravnoteženo prehrano. Znanost je dokazala, da obstajata dve začimbi, ki vsebujeta antioksidante, spodbujata zdravje prebave in metabolizma ter tako pomagata narediti trebuh bolj raven… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Ste vedno lačni? Poskusite z živili, ki naravno zavirajo apetit”
  1. […] Ste vedno lačni? Poskusite z živili, ki naravno zavirajo apetit. Industrija hujšanja je polna izdelkov in programov, ki obljubljajo, da nam bodo pomagali enostavno in hitro shujšati. Resnica je, da je za hujšanje potrebno doseči le kalorični deficit, torej vnesti manj kalorij, kot jih porabimo. To lahko dosežemo s kombinacijo zdrave prehrane in telesne dejavnosti… več tukaj. […]

Komentar: