Site icon Portal24

Sladko-kisli piščanec: Okusna jed za ljubitelje azijske kuhinje

[Foto: Pixabay/jonathanvalencia5]

Sladko-kisli piščanec: Okusna jed za ljubitelje azijske kuhinje

Sladko-kisli piščanec je priljubljena jed azijske kuhinje, ki združuje hrustljavo meso s popolnim ravnovesjem sladkih in kislih okusov. Priprava je preprosta, rezultat pa navduši vsakogar, ki obožuje eksotične jedi.

Ta recept zadostuje za približno 4 osebe, odvisno od velikosti porcij in prilog, s katerimi ga postrežete. Če ga postrežete z rižem ali rezanci, lahko zadostuje tudi za 5 oseb

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

Za piščanca:

Za sladko-kislo omako:

Dodatne sestavine:

Postopek priprave:

Piščanca narežite na manjše koščke in ga marinirajte v sojini omaki in koruznem škrobu. Dodajte razžvrkljano jajce in dobro premešajte. Pustite stati 15 minut.

V globlji ponvi ali voku segrejte olje in ocvrite piščanca do zlato rjave barve. Odcedite ga na papirnati brisači.

V manjši skledi zmešajte kečap, kis, sladkor, sojino omako, vodo in raztopljeni koruzni škrob. Mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.

V isti ponvi segrejte malo olja in popražite papriko, čebulo in korenček. Pražite 3-4 minute, dokler zelenjava ne postane rahlo mehka, a še vedno hrustljava.

Dodajte ocvrtega piščanca in prelijte z omako. Na srednjem ognju kuhajte nekaj minut, da se omaka zgosti in lepo obda sestavine.

Posujte s sezamovimi semeni in mladimi čebuli. Po želji dodajte svež koriander. Postrezite s kuhanim rižem ali rezanci.

Nasveti

Dober tek!

Portal24; [Foto: Pixabay/jonathanvalencia5]

Exit mobile version