Site icon Portal24

Sočen pečen piščanec z zelenjavo: Klasika, ki ne razočara

https://www.freepik.com/free-photo/top-view-plate-with-thanksgiving-roasted-chicken-cutlery_9700243.htm#fromView=search&page=1&position=0&uuid=140ea8e8-f169-4988-8023-3a6f7bc8f263&new_detail=true&query=chicken+dish

[Foto: Freepik]

Sočen pečen piščanec z zelenjavo

Priprava pečenega piščanca z zelenjavo je klasika, ki nikoli ne razočara. Ta recept je idealen za družinske večerje, saj združuje sočnost mesa z bogatimi okusi pečene zelenjave. Vonj rožmarina in zlato zapečen piščanec bosta zagotovo očarala vse pri mizi.

Sestavine, ki jih boste potrebovali (za 4 osebe]:

Navodila za pripravo:

Piščanca operite in osušite s papirnatimi brisačkami. Zmešajte sol, poper in sladko papriko ter mešanico enakomerno vtrite v piščanca, tudi v notranjost. Dodajte limonin sok in pustite, da piščanec počiva vsaj 20 minut, da se okusi vpijejo.

V večjo posodo za peko razporedite krompir, korenje, rdečo čebulo in stroka česna. Zelenjavo prelijte z oljčnim oljem, posolite in dodajte vejice rožmarina. Dobro premešajte, da je vse enakomerno premazano.

Piščanca položite na zelenjavo v posodi za peko. Pekač postavite v pečico, segreto na 200 °C, in pecite približno 90 minut. Med peko piščanca večkrat prelijte z njegovimi sokovi, da bo koža hrustljava in meso sočno.

Piščanca razrežite na štiri enake dele in postrezite skupaj s pečeno zelenjavo. Po želji lahko dodate še sveže sesekljana zelišča za dodatno aromo.

Ta recept je preprost, a hkrati izjemno okusen. Piščanec se lepo zapeče, zelenjava pa dobi bogat okus zaradi kombinacije začimb in sokov, ki jih odda meso med peko.

Dober tek!

Portal24; Foto: Freepik

Exit mobile version