Sočne ocvrte piščančje krače s krompirjevo solato

ByAna Koren

25. februarja, 2025 , , , ,
[Foto: Pixabay/RitaE]

Sočne ocvrte piščančje krače s krompirjevo solato

Ocvrte krače so prava poslastica za ljubitelje hrustljavo zapečenega mesa s sočno notranjostjo. Priprava zahteva nekaj potrpežljivosti, vendar je končni rezultat vreden truda. Postrezite jih s krompirjevo solato, ki bo odlično dopolnila okus.

Sestavine, ki jih boste potrebovali (za dve osebi):

  • 4 piščančje krače,
  • 500 ml pinjenca ali mleka z limoninim sokom,
  • 2 stroka česna (sesekljana),
  • 1 žlička soli,
  • 1/2 žličke črnega popra,
  • 1/2 žličke mlete paprike,
  • 1/2 žličke čilija v prahu (po želji),
  • 200 g moke,
  • 2 jajci,
  • 200 g drobtin,
  • 1/2 žličke suhega origana,
  • 1/2 žličke suhega timijana,
  • olje za cvrtje.

Postopek priprave:

Piščančje krače položite v skledo, prelijte s pinjencem ali mlekom z limoninim sokom, dodajte sesekljan česen, sol, poper, mleto papriko in čili. Pokrijte in pustite marinirati vsaj 2 uri (najbolje čez noč v hladilniku), da se meso zmehča in vpije arome.

 V treh ločenih posodah pripravite sestavine za paniranje:

  1. V prvo posodo stresite moko.
  2. V drugi razžvrkljajte jajca.
  3. V tretjo stresite drobtine, origano in timijan.

Vsako kračo najprej povaljajte v moki, nato potopite v jajca in na koncu povaljajte v drobtinah, da dobite enakomerno oblogo.

V večji ponvi ali cvrtniku segrejte olje na 170 °C. Krače cvrite približno 12–15 minut, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Po cvrtju jih odcedite na papirnati brisači, da vpije odvečno olje.

Ocvrte krače postrezite s krompirjevo solato in po želji dodajte rezine limone za svežino.

Dober tek!

Portal24; Foto: Pixabay/RitaE