Tukaj je, koliko kalorij smo zaužili na božični dan

Tukaj je, koliko kalorij smo zaužili na božični dan! Vsako leto si obljubimo, da bomo ob božiču previdni, in vsako leto si lažemo. Konec koncev, kakšna je korist od tega, da se vzdržimo dobre hrane čez dan, preživet z družino in prijatelji? In nutricionisti se strinjajo, da ni konec sveta, če se med prazniki sprostimo.

Toda večina ljudi ne ve, koliko kalorij dejansko zaužijemo za božič. Glede na študijo podjetja Wren Kitchens povprečna oseba samo na božični dan poje ogromnih 5373 kalorij. To je dvakrat več od priporočenega dnevnega povprečja za moške in trikrat več za ženske.

Če vas je ta informacija šokirala, nikar ne obupajte. Obstaja trik, ki vam bo danes morda pomagal in je povsem preprost – pijte več vode. Glede na študijo, objavljeno v Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, lahko pitje 10 kozarcev vode na dan povzroči dodatnih 490 porabljenih kalorij v enem tednu.

Vodna dieta zagotavlja hitro hujšanje in boljše zdravje, ključna je ena stvar

Vodna dieta zagotavlja hitro hujšanje in boljše zdravje, a je ključna ena stvar.

Post je vrsta diete, ki se uspešno izvaja že tisočletja. Enako je z vodno dieto, ki je vrsta posta, ki izključuje uživanje vsega, razen vode seveda. 

V zadnjih letih postaja vse bolj priljubljena kot hiter način hujšanja. Raziskave namreč kažejo, da lahko s pitjem vode izgubite skoraj en kilogram na dan… več tukaj.

Foto: Pixabay

By A.K.

One thought on “Tukaj je, koliko kalorij smo zaužili na božični dan”

Komentar: