Razkrivamo vsebino članka medija Reporteri.net. Reporteri.net z dokumenti razkriva posle kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja. Berishaj je v kratkem času delovanja podjetja prejel skoraj dva milijona evrov. Dobrih 600 tisoč evrov od tega dobil od beograjske podružnice GEN-I.

Na portalu Prava.si objavljajo finančna poročila podjetja MB Consulting, od leta 2016 do 2021. Bralec si lahko sliko, ali je Martin Berishaj posloval zakonito ali pa je res bil le finančna mula za druge gospodarje, ustvari sam.
Na portalu Prava.si tudi opozarjajo, da se bo mogoče tudi dr. Golobu čudežno vrnil spomin in se bo spomnil ali je od dveh milijonov evrov prihodkov Berishajevega podjetja, kapnilo kaj tudi v njegov žep. 

Spletni medij Reporti je tretjega maja 2022 poročal, da se je od konca leta 2016 do leta 2020, v podjetje MB Consulting v Črni gori, v lasti kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja, prelilo več kot pol milijona evrov. Podjetje, kjer je uradno zaposlen le lastnik podjetja, je v letu 2017 imelo okoli milijon evrov prihodkov. Enako so poročali nekateri slovenski mediji. Več kot pol milijona evrov se je torej prelilo iz beograjske podružnice GEN-I. V spletnem mediju Reporte pa so obelodanili tudi vsa poslovna poročila podjetja MB Consulting.

Martin Berishaj

Martin Berishaj je podjetje registriral 12. decembra 2016 v Črni gori. Zanimivo, v vsega 18 dneh delovanja podjetja v letu 2016 je Berishaj prikazal za skoraj 100 tisoč evrov prihodkov (99.793 EUR). Poleg tega je imel 229 evrov stroškov za stroške poslovanja in nadomestilo plače v brutu znesku. Za stroške reprezentance je plačal 300 evrov in za stroške zdravstvenega zavarovanja 123 evrov.

V letu 2017 je Berishaj prikazal za 900.666,00 evrov prihodkov. Ob tem je imel stroške za obračun plače vsega 3633 evrov, za stroške reprezentance 7196 evrov in za stroške zavarovanja. Leta 2017 je Berishaja imenoval takratni premier Kosova Ramush Haradinaj za člana vladne komisije za razmejitev meje s Črno goro. Berishaj je v letu 2018 zapustil svojo stranko Vetevendosje kot vodja, a ga je po štirih letih sedanji kosovski premier Albin Kurti nagradil z mestom veleposlanika Kosova na Hrvaškem… več TUKAJ

Foto: RTV Demokacija, montaža

By A.K.

One thought on “Prava: Razkrivamo dokumente finančne mule dr. Roberta Goloba Martina Berishaja”
  1. […] Na portalu Prava.si objavljajo finančna poročila podjetja MB Consulting, od leta 2016 do 2021. Bralec si lahko sliko, ali je Martin Berishaj posloval zakonito ali pa je res bil le finančna mula za druge gospodarje, ustvari sam.Na portalu Prava.si tudi opozarjajo, da se bo mogoče tudi dr. Golobu čudežno vrnil spomin in se bo spomnil ali je od dveh milijonov evrov prihodkov Berishajevega podjetja, kapnilo kaj tudi v njegov žep… več tukaj. […]

Komentar: