Ni vprašanje, če, ampak kdaj bodo izpadi elektrike

Ni vprašanje, kdaj bodo v Evropi izpadi elektrike, ampak kdaj. Verjetnost izpada električne energije v delih Evropske unije v bližnji prihodnosti je zelo velika, trdi avstrijska obrambna ministrica Klaudia Tanner. 

“Pripraviti se moramo na izpad električne energije v Avstriji in Evropi,” je opozorila Tanner.

Ministrica Klaudia Tanner je v pogovoru za nemški dnevnik Welt razkrila, da pričakuje, da bo kmalu prišlo do večjih motenj v dobavi električne energije na območju Evropske unije. “Ni vprašanje, če, vprašanje je, kdaj se bo to zgodilo,” je dejala Tanner.

Poudarila je, da se je zaradi vojne v Ukrajini močno povečala nevarnost obsežnih izpadov električne energije.

“Za Putina so hekerski napadi na zahodno oskrbo z elektriko sredstvo hibridnega vojskovanja. Ne smemo se pretvarjati, da je to le teorija. Pripraviti se moramo na izpade električne energije v Avstriji in Evropi,” je dejala Tanner.

Navedla je, da bi se tretjina avstrijskega prebivalstva lahko znašla v situaciji, ko bi brez elektrike živela tudi do štiri dni.

“Zaradi tega želi vojska do leta 2025 postaviti skupaj 100 samozadostnih vojašnic, ki se bodo lahko oskrbovale za dva tedna. Poleg tega naj bi obstajali t.i. varnostni otoki, ki bi lahko bili stične točke za civilne pomočnike in policisti v nujnih primerih,” je dejala avstrijska ministrica.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Pogovor o pogajanjih

Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je za Associated Press povedal, da nameravajo mirovna pogajanja voditi do konca februarja, na obletnico izbruha vojne.

Dodal je, da bo verjetno v Združenih narodih, z generalnim sekretarjem Antoniom Guterresom kot morebitnim posrednikom. Pomembno vlogo pri končanju konflikta v Ukrajini bo imela diplomacija… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Ni vprašanje če, ampak kdaj bodo izpadi elektrike”
  1. Upajmo, da bodo ti električni mrki osvestili ljudi, da jim bruseljski uradniki in lažni okoljevarstveniki delajo škodo in jim bodo pokazali vrata. V nasprotnem primeru se Evropi ne piše dobra.

Komentar: