Mojca Pašek Šetinc bo vodila preiskovalno komisijo o sumu nezakonitega financiranja volilne kampanje strank.

Na današnji seji je DZ imenoval sestavo novoustanovljene preiskovalne Komisije o domnevno nezakonitem financiranju volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami. Preiskovalno komisijo bo vodila poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek, sestavljali pa jo bodo člani iz vseh petih poslanskih skupin, navaja STA.

DZ je za podpredsednika komisije je imenoval poslanca SD Soniboja Knežaka. Člani komisije so postali Žan Mahnič iz SDS, Aleksander Reberšek iz NSi in poslanka Levice Nataša Sukič.

DZ je na zahtevo koalicije konec junija odredil parlamentarno preiskavo o politični odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma nezakonitega financiranja kampanje strank za zadnje volitve v DZ preko delovanja izdajateljev medijev.

Mojca Pašek Šetinc

V mesecu maju je poslanka Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc predlagala enako in takrat je bilo izglasovano, da DZ to izpelje po skrajšanem postopku. S tem zadnjim predlogom, o katerem smo pisali že TUKAJ, je Vlada Šetinc Paškovo dobesedno pohodila s predlogom kulturne ministrice Aste Vrečko (Levica), o kateri smo lahko brali TUKAJ , predvsem pa, da se bo zgodilo točno to, kar se je… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

By A.K.

Komentar: