Požareport: Ne Gibanje Svobode ampak Gibanje sramote: Če ne bi bilo Bojana Požarja, bi Ribič danes bil celo šef DARS-a

Požareport: Nenazadnje, Ribič o Golobu tudi mnogo, če ne celo preveč, ve …Toda Andreju Ribiču, glede na dolgoletna tesna razmerja med njim in Robertom Golobom, ki se vlečejo predvsem iz zgodbe, povezane z “najbolj varovano skrivnostjo državne energetike”, je Golob, to je vendarle jasno, nekaj preprosto moral dati …

Če se je včeraj dopoldne, po razkritju ljubljanske koalicijske pogodbe med Zoranom Jankovićem in Robertom Golobom, oziroma Listo ZJ in Gibanjem Svobode, ki bo Ljubljančanke in Ljubljančane – med drugim – stala tudi plačevanja kar neverjetnih šestih (6!) podžupanov, po socialnih omrežjih razširilo, da to ni več Gibanje Svobode, ampak “Gibanje sramote”, se je ta ocena po seji nadzornega sveta DARS-a (nadzorniki so sicer začeli sestankovati točno opoldne) samo še podčrtala.

Namreč: zdaj že močno razvpiti ter sporni Andrej Ribič je kljub vsemu postal novi član uprave državnega DARS-a, poleg njega pa še David Skornšek in Lidija Kegljevič Zagorc.

Vsi trije novo službo na sedežu Darsa nastopijo 1. (no, 2.) januarja prihodnje leto, je pa ob tem potrebno povedati (ugotoviti) vsaj naslednje:

– Ribiča so za člana uprave novi (večinsko Golobovi) nadzorniki imenovali za člana uprave nakljub aferi Milović, kjer je Ribič, še kot predsednik uprave državne družbe Elektro Ljubljana, sodeloval kot eden od ključnih financerjev spornega podjetnika in nekdanjega policijskega specialca Miloša Njegoslava Milovića.

Pa ne samo to: pogodba, na podlagi katere je Milović prejemal denar Elektra Ljubljane (enajst let po 2500 evrov mesečno), se je za nameček še čudežno izgubila?! Če bi šlo za kakšen holivudski mafijski film, bi temu seveda takoj rekli brisanje sledov, ampak žal tukaj ne gre film, temveč za realni denar slovenskih davkoplačevalcev.

– Pa vendar, nekateri poznavalci tudi ocenjujejo, da če ne bi bilo… več na Požareport.

Foto: Gibanje Svoboda Twitter

Ne spreglejte…

Nova imena uprave DARS-a, Hajdinjak ostaja

DARS-a, so po seji nadzornega sveta sporočili z upravljavca avtocest in hitrih cest. Predsednik uprave kljub ugibanjem nekaterih medijev ostaja Valentin Hajdinjak.

V upravi DARS-a bo poleg novih treh članov in Hajdinjaka še delavski direktor Rožle Podboršek… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Požareport: Ne Gibanje Svobode ampak Gibanje sramote: Če ne bi bilo Bojana Požarja, bi Ribič danes bil celo šef DARS-a”

Komentar: