Nova imena uprave DARS-a, Hajdinjak ostaja

DARS-a, so po seji nadzornega sveta sporočili z upravljavca avtocest in hitrih cest. Predsednik uprave kljub ugibanjem nekaterih medijev ostaja Valentin Hajdinjak.

V upravi DARS-a bo poleg novih treh članov in Hajdinjaka še delavski direktor Rožle Podboršek.

Nadzorni svet Darsa je s tremi nekdanjimi člani uprave (Petrom Gašperšičem, Romano Fišer in Boštjanom Riglerjem) v začetku meseca sklenil sporazumni dogovor o predčasnem prenehanju mandatov. Prejšnji teden je vlada na skupščini iz nadzornega sveta odpoklicala še Pavleta Hevko. Hevko je generalni direktorja projektnega podjetja 2TDK, ki bdi nad gradnjo drugega železniškega tira med Divačo in Koprom. Štiri nadzornike so zamenjali že septembra.

Ugibanja o menjavah

Mediji so po menjavah članov nadzornega sveta in članov uprave ugibali tudi o morebitnem odhodu Hajdinjaka, kot njegovega naslednika pa so omenjali Ribiča, nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave Elektra Ljubljana. A kot so po današnji seji nadzornikov prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili z DARS-a, Hajdinjak ostaja na položaju.

Vir: Slovenske novice Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: Ribič prva žrtev Milovića: Ker je “od drugje” plačeval spornega podjetnika in bivšega specialca zdaj ne more biti šef DARS-a

Požareport: Ribič prva žrtev Milovića: Ker je “od drugje” plačeval spornega podjetnika in bivšega specialca zdaj ne more biti šef DARS-a. A to še ne pomeni, da bo Valentin Hadinjak, sicer nekdanji podpredsednik NSi, na vrhu Darsa preživel. Nasprotno, viri pravijo, ko bodo Golobovi našli “pravega za DARS”, bodo Hadinjaka zamenjali …

“Spoštovani, g. Ribič nima pogodbe o sodelovanju z UKC. Lep pozdrav, Enota za odnose z javnostmi”. Tako na kratko, telegrafsko, nam je 22. decembra, šele po šestih dneh, odgovorila Alenka Klun, ena od tiskovnih predstavnic UKC Ljubljana, na celo vrsto relevantnih vprašanj, ki smo jih ljubljanskemu kliničnemu centru postavili na podlagi pričevanj različnih virov, da na operativnih sestankih, povezanih z energetsko sanacijo in obnovo glavne stavbe UKC Ljubljana, sedi tudi Andrej Ribič… več tukaj.

By A.K.

3 thoughts on “Presenečenje, nova imena uprave DARS-a, Hajdinjak ostaja”

Komentar: