Pred hišo ameriške podpredsednice poslani avtobusi z migranti

Guvernerja Teksasa Grega Abbotta je Bela hiša, obtožila ogrožanja življenj. Do obtožb je prišlo po tem, ko so blizu doma podpredsednice Kamale Haris v Washingtonu na božični večer z avtobusov odložili migrante z jugozahodne meje s Teksasom. Republikanec Abbott in vidni kritik politike priseljevanja Bidnove administracije, ni priznal pošiljanja avtobusov z migranti na božični večer. Prav tako njegov urad ni prevzel odgovornosti. 

Teksaški uradniki sporočili, da je bilo na avtobusih od 110 do 130 migrantov in prosilcev za azil. Med njimi veliko družin z otroki.

“Guverner Abbott je na božični večer pustil otroke ob cesti pri temperaturah pod ničlo, ne da bi se uskladil z zveznimi ali lokalnimi oblastmi,” je dejal tiskovni predstavnik Bele hiše Abdullah Hasan. 

“Politične igre ne dosežejo ničesar in samo ogrožajo življenja,” je dodal Hasan.

Teksas je v Washington, New York in Chicago z avtobusi prepeljal na tisoče migrantov. Slednje so nekateri kritiki označili za zvijačo sredi nacionalne razprave o velikem številu priseljencev, ki vstopajo v ZDA prek južne meje. 

Abbott je pred tem dejal, da Teksas namerno vozi migrante z avtobusi v mesta, kjer policija odvrača od deportacije priseljencev.

Hasan je dejal, da je Bidnova administracija pripravljena iskati rešitev za vprašanje migracij z demokrati in republikanci. 

Vsi so že na poti k sorodnikom in prijateljem

Claudia Tristan iz organizacije za pomoč migrantom je za Reuters povedala, da so skoraj vsi migranti, ki so pristali v bližini podpredsednikovega doma, že na poti k sorodnikom in prijateljem v ZDA.

V pismu Bidnu 20. decembra je Abbott zapisal, da je država preobremenjena s tisoči moških, žensk in otrok, ki vsak dan pridejo v Teksas. Slednji pa so v nevarnosti, da zmrznejo na mestnih ulicah.

Foto: Zajem zaslona

Septembra se je podobno zgodilo na Floridi

Guverner Floride Ron DeSantis si pripisuje zasluge, ker je na bogati otok Martha’s Vineyard’s z dvema letaloma dal prepeljati približno 50 migrantov.

Del državnega programa je pošiljanje migrantov v “mesta zavetja”, piše v izjavi.

Zdi se, da je to stopnjevanje procesa, zaradi katerega so republikanske države migrante pošiljale na demokratična območja. Martha’s Vineyard v Massachusettsu je namreč letovišče in tradicionalna poletna destinacija hollywoodskih zvezd… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Pred hišo ameriške podpredsednice poslani avtobusi z migranti”
  1. […] Guvernerja Teksasa Grega Abbotta je Bela hiša, obtožila ogrožanja življenj. Do obtožb je prišlo po tem, ko so blizu doma podpredsednice Kamale Haris v Washingtonu na božični večer z avtobusov odložili migrante z jugozahodne meje s Teksasom. Republikanec Abbott in vidni kritik politike priseljevanja Bidnove administracije, ni priznal pošiljanja avtobusov z migranti na božični večer. Prav tako njegov urad ni prevzel odgovornosti… več tukaj. […]

Komentar: