Savna – pospešuje hujšanje in deluje protivnetno

Savna je še posebej priljubljena pozimi, zaradi številnih prednosti vse več ljudi redno obiskuje wellness centre ali druge objekte, ki jo ponujajo. Obstaja več vrst savn, vsaka pa po mnenju strokovnjakov prinaša določene koristi za naše telo in zdravje.

Raziskave na to temo so namreč pokazale, da redna savna spodbuja predvsem hujšanje, pospešuje metabolizem, čisti kožo, deluje protivnetno. Prav tako izboljšuje cirkulacijo, odpira dihalne poti, pomaga v boju proti stresu ter izboljšuje delo in zdravje srca in krvožilnega sistema nasploh.

Uporaba savne ima tudi potencialne slabosti

Kljub številnim prednostim je ena stvar ključna. Strokovnjaki opozarjajo, da je savna v primeru pretiravanja lahko škodljiva. Bivanje v savni, daljše od 15 minut, lahko povzroči neželene posledice, kot sta dehidracija in hitro bitje srca. Prav tako zdravniki poudarjajo, da naj savne ne uporabljajo nosečnice, osebe z oslabljenim imunskim sistemom in vsi, ki okrevajo po operacijah.

Foto: Pixabay

Ne spreglejte…

9 preprostih nasvetov za bolj zdravo srce

Bolezni srca in ožilja so med najpogostejšimi vzroki smrti v zahodni Evropi. Vzrokov za srčne bolezni je veliko: nekateri so dedni, nekateri povezani z življenjskim slogom, nekateri so povezani z vse večjim in močnejšim pritiskom, ki ga na nas izvajata stres in vsakdanje življenje. Tveganja pa lahko zmanjšamo in omilimo. Kako? Zelo preprosto, preberite tukaj.

By A.K.

One thought on “Savna – pospešuje hujšanje in deluje protivnetno”

Komentar: