UEFA se je opravičila navijačem za dogodke v ligi prvakov.  

UEFA se je opravičila navijačem, ki so jih prizadeli dogodki v zvezi s finalom lige prvakov. Do neprijetnosti, izgredov in posredovanja je, na Stade de France v Parizu, prišlo zaradi goljufij z vstopnicami.

Tekma je bila preložena za več kot 30 minut, saj so policisti ljudi, ki so poskušali vstopiti na stadion zadržali s silo. Policija je, da bi izgrede obvladala, navijače, vključno z ženskami in otroki, poškropila tudi s solzivcem.

“UEFA se želi iskreno opravičiti vsem gledalcem, ki so morali doživeti oz. so bili priča zastrašujočim in žalostnim dogodkom v pripravah na finale UEFA Lige prvakov, v noči, ki bi morala biti praznik evropskega klubskega nogometa. Noben nogometni navijač ne bi smel biti izpostavljen takšni situaciji. To se ne sme ponoviti ” je UEFA zapisala v izjavi.

UEFA je v začetku tega tedna že naročila neodvisno preiskavo.

V petek so orisali tudi obseg preiskave, saj želijo vzpostaviti časovnico dogodkov. Pretresti želijo operativne načrte in oceniti vloge, odgovornosti ter odzive na dogodke znotraj in zunaj stadiona.

Real Madrid je od organizatorjev glede ukrepov, sprejetih za zaščito navijačev, zahteval odgovore. Izvršni direktor Liverpoola Billy Hogan, je ponovil poziv k preiskavi in ​​dejal, da so tudi sami pisali UEFA, postavili konkretna vprašanja, na katera pričakujejo tudi odgovore.

Vir: Reuters

Foto: Reuters