Zaradi ponarejanja listin ovadili predsednico države

Ljubljansko okrožno sodišče je prejelo kazensko ovadbo zoper novo predsednico republike Natašo Pirc Musar. Ovadba se nanaša na ponarejanje poslovnih listin v času, ko je bila Pirc Musar predsednica Rdečega križa Slovenije

Novoizvoljena predsednica Nataša Pirc Musar, ki je prisegla pred poslanci v DZ-ja, se je morala že v času kampanje otepati očitkov o domnevnem ponarejanju listin. In sicer v času, ko je zasedala funkcijo predsednice Rdečega križa Slovenije (RKS).

“Šlo je za plačilo honorarja, ki je pripadal predsedniku oz. predsednici in je bil 500 evrov neto na mesec. Na RKS-ju namreč nisem bila zaposlena, skladno s pravili pa je predsedniku takrat pripadal honorar. Tega sem si, mimogrede, s 1000 evrov neto sama znižala takoj po prihodu na 500 evrov neto,” se je v času kampanje glasil odgovor Pirc Musarjeve za medije. Zatrdila je, da je šlo za nenameren zaplet.

Po poročanju Reporterja so kriminalisti Policijske uprave Ljubljana na ljubljansko okrožno državno tožilstvo pretekli teden vložili kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Da so takšno ovadbo “zoper eno fizično osebo” prejeli, so za Reporter potrdili na okrožnem državnem tožilstvu. Odločitev o morebitnem nadaljevanju postopka je zdaj na tožilstvu.

Spomnimo…

Pirc Musarjeva izdala račun za storitev, ki je ni bilo?

Več medijev ( 24 ur, Reporter …) poroča, da naj  bi kandidatka za predsednico Nataša Pirc Musar (zavod Info hiša) v času, ko je zasedla funkcijo predsednice Rdečega križa Slovenije (RKS), izdala račun za storitev pravnega svetovanja, pravnega svetovanja pa ni bilo. Mediji navajajo tudi, da naj bi šlo za poskus, kako bi  RKS plačal honorar za vodenje poslov v humanitarni organizaciji. Šlo je  za “nenamerni zaplet”, je dejala Pirc Musar… več tukaj.

Vir: MMC Foto: Nataša Pirc Musar Twitter

By A.K.

Komentar: