Požareport danes razkriva “nove umazane podrobnosti o tem, kako so na Elesu prepovedali televizijske komentarje Miran Videtiča.” Golobov Ribič se je hvalil: Požarja in Mayerja bomo utišali, Videtiča ponižali. Potem direktor Elesa poklekne, piše avtor zapisa Bojan Požar.

Bojan Požar nam najprej osveži spomin: Decembra 2018, med vlado Marjana Šarca, se Roman Jakič, predsednik sveta Stranke Alenke Bratušek (prej LDS, Zares, Pozitivna Slovenija), ki se po Evropi ter znotraj evropske politične skupine Renew (Alde) predstavlja za velikega liberalca, v resnici pa gre za hudo radikalnega levega politika (ki mu, za osvežitev spomina, že dlje časa, skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, Samom Lozejem, direktorju ljubljanske Energetike, in še nekaterimi drugimi sodijo na ljubljanskem okrožnem sodišču, zaradi suma zlorabe položaja ter korupcije v razvpitem primeru primeru Stožice), najavi ter pojavi pri generalnemu direktorju Elesa Aleksandru Mervarju. Po nekaj vljudnostnih frazah ob kavi Jakič pride z besedo na dan: Sašo, veš, zaradi teh njegovih javnih nastopov, predvsem na televiziji, boš moral ustaviti Bernarda Brščiča, pravzaprav ga boš moral kar odpustiti.

Brščič, stalni komentator oddaje Faktor na TV3 ter aktiven na twitterju in še nekaterih drugih medijih (Nova24TV), je bil namreč takrat že pet let zaposlen na Elesu.

No, Jakič je prišel k Mervarju na podlagi izrecnega dogovora z… več TUKAJ.

Foto: Planet TV