Zakaj je Matjaž Nemec maturiral šele pri 27-ih letih je vprašanje, ki večkrat zakroži po slovenskem medijskem prostoru.

Vprašanje, ki večkrat zakroži po slovenskem medijskem prostoru, večinoma služi diskreditacijam novopečenega evropskega poslanca.

Matjaž Nemec je evropski poslanec postal letos, kot nadomestni kandidat Tanje Fajon. Ona je bila namreč izvoljena v Državni zbor na zadnjih volitvah letos, 24. aprila 2022.

Na naslovno vprašanje je Matjaž Nemec odgovoril že večkrat. Precej obširno se je o tem razgovoril nazadnje v radijski oddaji “Zajtrk z zvezdami” na Radiu 1, ko ga je o tem povprašal voditelj oddaje Boštjan Romih.

Poslanec je takrat voditelju povedal, da se je njegova profesionalna nogometna kariera zaradi dvojnega odprtega zloma roke končala pri devetnajstih. Takrat je začel razmišljati o tem, kako bi čim hitreje prišel do denarja. 

Dejal je: “Če se je moja lenoba v šolskih klopeh odražala v slabših ocenah, pa je moja delavnost izven šole gojila neke druge ambicije. Bil sem kulturni delavec, dobrodelnik in športnik. Človek v dvajsetih, ki ima druge prioritete, nekoliko sanjaško misli, da v življenju teh stvari ne potrebuje teh,” je povedal Nemec. Vse pa se je obrnilo, ko se je srečal s politiko.

Ljubezen do politike

“Že v osmem razredu sem začutil ljubezen do politike, ko smo obiskali parlament, potem sem to na račun športa potlačil. Ko pa sem se pri petindvajsetih zavedal, da je treba imeti primerno izobrazbo, v kolikor se izpostaviš v politične namene, potem sem v dveh letih ugriznil v to kislo jabolko, v naslednjih desetih letih pa nadoknadil, kar bi moral narediti deset let prej,” je še razkril Nemec.

Voditelj je v pogovoru omenil tudi prezgodnjo smrt Nemčevega očeta. Oče, akademski kipar Negovan Nemec, je umrl star zgolj štirideset let, Matjažu pa je bilo takrat le sedem.

Novi evroposlanec je takrat med vrsticami namignil, da se za njegovimi življenjskimi odločitvami zagotovo skriva tudi omenjeno tragično dejstvo. Mama je namreč že pri 32-tih postala vdova in sama vzgajala dva najstnika, čeprav so jim ob strani stali babice in dedki, je še priznal Nemec. 

Vir: Radio 1

Foto: Spletna stran SD