Luka Dončić z igro, kakršne v zgodovini lige NBA še ni bilo popeljal Dallas do zmage

Slovenec Luka Dončić je znova pisal zgodovino svetovne košarke. Luka je na božični večer pri zmagi nad Houstonom dosegel 50 točk, na božični dan jih je dosegel 32 pri zmagi proti Lakersom, sinoči pa je šel še korak dlje pri zmagi svojih Dallas Mavericks proti New York Knicks na domačem parketu. 

Slovenec je za goste dosegel 61 točk, zbral 21 skokov in 10 podaj. Trojnega dvojčka s 60 točkami in 20 skoki še ni bilo v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu, Dončić pa je podrl rekord kariere v številu točk. Svoj prejšnji rekord je izboljšal za devet. 

Nazaj v zadnjih sekundah

Štiri sekunde pred koncem četrte četrtine so imeli Knicksi dve točki razlike, Dončić pa je zadel en prosti met. Namerno je zgrešil, ujel žogo in zadel v podaljšku. Dallas je na koncu slavil s 126:121, Dončić pa je zabeležil 53. trojnega dvojčka v karieri. V zgodovini lige NBA je pred njim le devet igralcev, čeprav 23-letni Slovenec igra šele peto sezono.

Le 33,9 sekunde pred koncem zadnje četrtine so Teksašani izgubljali za devet točk, nato pa je Dončić v rednem delu dosegel šest od zadnjih 12 točk svoje ekipe, Knicksi pa le tri točke. Slovenec je po tekmi dejal: “Preutrujen sem, potrebujem pivo za okrevanje.”

Foto: Dallas Mavericks Twitter


Ne spreglejte…

Luka Dončić se je v sodnem sporu z mamo pogodil

V sodnem sporu z mamo zaradi pravic do njegove blagovne znamke se je Luka, kot kaže pogodil. Luka Dončić je bil kar nekaj mesecev v sodnem sporu s svojo mamo zaradi pravic do blagovne znamke Luka Doncic 7. Mirjam Poterbin, Lukova mama, je na željo sina pred leti ustvarila registrirano blagovno znamko v imenu igralca. Od takrat je tudi njena upraviteljica.

Po nekaj sezonah v ligi NBA je mladi Luka želel prevzeti nadzor nad lastno blagovno znamko in se zaščititi pred morebitnim vmešavanjem drugih, predvsem svoje matere. A na zahteve družbe Luka99 Mirjam Poterbin očitno ni odgovorila… več tukaj.

By A.K.

2 thoughts on “Luka Dončić z zgodovinsko igro popeljal Dallas do zmage”

Komentar: