Musk: odstopil bom, ko najdem nekoga, ki je dovolj neumen, da sprejme to delo

Elon Musk je dejal, da bo odstopil s položaja vodje Twitterja, “takoj ko bo našel nekoga, ki je dovolj neumen, da sprejme to delo”. Dodal je, da bo po tem skrbel le še za programsko opremo in strežniške ekipe.

Muskov odgovor prihaja po anketi, v kateri je uporabnike družbenega omrežja vprašal, ali želijo, da odstopi. Uporabniki so se odločili, 57,5 ​​odstotka jih je glasovalo za Muskov odhod. Musk je napovedal, da bo ukrepal glede na rezultate ankete. V raziskavi je sodelovalo 17.502.391 uporabnikov.

Le dvajset minut po tem, ko je objavil anketo, ki je pokazala, da je “da” njegovemu odhodu veliko bolj priljubljen, je Musk tvitnil: “Pazite, kaj si želite, lahko se uresniči.”

V odgovoru na en komentar je Musk zapisal: “Vprašanje ni v iskanju generalnega direktorja, ampak izvršnega direktorja, ki lahko ohrani Twitter pri življenju.”

Musk je Twitter kupil aprila za 44 milijard dolarjev

Teden dni po nakupu delnic Twitterja je Musk dal ponudbo za nakup Twitterja in aprila omrežje kupil za 44 milijard dolarjev.

Odkar je postal novi lastnik, so se začela porajati vprašanja, kakšne spremembe bo prinesel uporabnikom, pa tudi zaposlenim.

“Twitter potrjuje, da je dosegel dokončen dogovor o nakupu in prodaji. Družbo bo v celoti prevzel subjekt v lasti Elona Muska za 54,20 dolarja na delnico. Transakcija je ocenjena na približno 44 milijard dolarjev. Po zaključku transakcije bo Twitter bo postalo zasebno podjetje,” so takrat sporočili iz Twitterja.

Musk je tako postal lastnik platforme, ki jo ima za “javno digitalno mesto, kjer se bo razpravljalo o življenjsko pomembnih vsebinah za človeštvo”, piše v izjavi. 

“Twitter mora postati zasebno podjetje”

“Odločil sem se investirati v Twitter, ker verjamem v njegov potencial, da postane platforma za svobodo govora po vsem svetu. Verjamem, da je svoboda govora družbeni imperativ za delujočo demokracijo,” je Musk zapisal v dokumentu, ki ga je po poročanju BBC-ja poslal finančni družbi.

“Po tem, ko sem investiral sem ugotovil, da podjetje v sedanji obliki ne bo niti napredovalo niti služilo temu družbenemu imperativu. Twitter mora postati zasebno podjetje. Ima ogromen potencial. Jaz ga bom sprostil,” je dodal Musk.

Twitter uporabnikom prepovedal oglaševanje svojih računov v drugih omrežjih

Twitter uporabnikom prepovedal oglaševanje svojih računov v drugih omrežjih.

Twitter je namreč sporočil, da bo odstranil račune, ki so ustvarjeni izključno z namenom promocije drugih družbenih omrežij in vsebin, ki vsebujejo povezave in uporabniška imena. Ta poteza bo vplivala na vsebino na platformah družbenih medijev. To so mediji kot sta Facebook in Instagram, skupaj z Mastadonom, Truth Social, Tribel, Nostr in Post… več tukaj.

Foto: Pexels

By A.K.

One thought on “Musk: odstopil bom, ko najdem nekoga, ki je dovolj neumen, da sprejme to delo”

Komentar: