Nevarno, izogibajte se priljubljenega modnega dodatka za dojenčke

Pogosto lahko vidimo dojenčke, ki nosijo naglavne trakove. A je medicinska sestra Sarah, ki skupaj s kolegico Casey vodi Instagram profil CPR Kids, opozorila, da bi nošenje tega modnega dodatka za najmlajše lahko imelo usodne posledice. Sama je bila namreč priča nesreči v supermarketu.

”Ena stvar, ki je nikoli ne bi nadela svojemu otroku, so naglavni trakovi. Enako priporočam drugim staršem. Pred časom sem namreč nakupovala v supermarketu, ko sem zagledala mamico z majhnim dojenčkom. Videla sem le otrokove nogice in telo. Streha vozička je prekrivala obraz dojenčka,” je pojasnila v objavi na Instagramu.

Ko je pogledala malo bližje, je Sarah opazila, da dojenček nemočno brca z nogami, kar se ji je takoj zdelo čudno.

“Sklonila sem se, da bi videla, kaj se dogaja z otrokom, in to, kar sem videla, me je preprosto šokiralo. Dojenčici je namreč zdrsnil naglavni trak in ji zamašil nos in usta. Njen obraz je bil temno vijoličen.⁠ Dušila se je. V isti sekundi sem stekla k njeni mami in odstranili sva trak in slišal se je le še glasen jok,” je povedala medicinska sestra. Dodala je, da je bila tudi mama deklice v velikem šoku.

”Ni mislila, da se bo to lahko zgodilo. Jokala je in rekla, da svojemu dojenčku nikoli več ne bo nadela traku,” je še dodala Sarah. Sarah zdaj poskuša opozoriti še druge starše, naj se izogibajo uporabi priljubljenih trakov.

“Samo preprost zasuk glave ali kakršen koli premik lahko premakne naglavni trak, kar lahko povzroči, da se vaš dojenček zaduši. V redu je, če ga otroku nadenete le za hitro fotografiranje, vendar ne pustite po nesreči naglavnega traku na dojenčku, ko so brez nadzora ali če spi,” poudari.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Poškodba glave pri otrocih: simptomi, ki jih ne smete prezreti

Poškodba glave pri otrocih: simptomi, ki jih ne smete prezreti. Starši so v teh primerih zelo prestrašeni, a je povsem normalno, da se otroci občasno z glavo udarijo ob robove mize, stranice postelje ali padejo z dvignjenih površin… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Nevarno, izogibajte se priljubljenega modnega dodatka za dojenčke”

Komentar: