WhatsApp bo na silvestrovo prenehal delovati na številnih mobilnih telefonih, je med njimi tudi vaš?

WhatsApp bo na silvestrovo prenehal delovati na številnih mobilnih telefonih, ljudje s starejšimi modeli iPhona in Androida pa aplikacije po 31. decembru brez nadgradnje ne bodo več mogli uporabljati.

“Pri izbiri vsako leto, tako kot druga tehnološka podjetja, gledamo, katere naprave in programska oprema so najstarejše in imajo najmanjše število ljudi, ki jih še vedno uporabljajo,” so dejali pri WhatsAppu in dodali, da je za posodobitev operacijskega sistema na iPhonu potrebno iti v splošne nastavitve in izbrati posodobitev programske opreme ter da bodo uporabniki obveščeni z opozorilnim sporočilom, preden aplikacija preneha delovati.

Telefoni, na katerih WhatsApp ne bo več deloval brez nadgradnje:

Apple iPhone (iOS)

iphone 5

iPhone 5c

Android

Archos 53 Platinum

Grand S Flex ZTE

Grand X Quad V987 ZTE

HTC Desire 500

Huawei Ascend D

Huawei Ascend D1

Huawei Ascend D2

Huawei Ascend G740

Huawei Ascend Mate

Huawei Ascend P1

Quad XL

Lenovo A820

LG Enact

LG Lucid 2

LG Optimus 4X HD

LG Optimus F3

LG Optimus F3Q

LG Optimus F5.

Foto: Pexels vir

Ne spreglejte…

EU: USB-C obvezen tudi za iPhone do konca leta 2024

Evropski parlament je danes z veliko večino glasoval za uveljavitev USB-C kot skupnega polnilnega priključka v številnih potrošniških elektronskih napravah, vključno z iPhone in AirPods, do konca leta 2024.

Predlog, znan kot direktiva, obvezuje vse proizvajalce potrošniške elektronike, ki prodajajo svoje izdelke v Evropi, da zagotovijo priključek skozi USB-C.

Ta “skupna vrata” bodo še posebej vplivala na Apple, saj na veliko svojih napravah uporablja priključek Lightning namesto USB-C. Evropski poslanci trdijo, da bo ta poteza zmanjšala količino elektronskih odpadkov, nagovarjala trajnost izdelkov in olajšala uporabo različnih naprav… več tukaj.

By A.K.

Komentar: