McDonald’s bodo ponovni odprli na dan Rusije. Gre za domoljubni praznik, s katerim Rusi praznujejo neodvisnost države. McDonald’s je prejšnji mesec sporočil, da svoje restavracije v Rusiji prodaja enemu od lokalnih imetnikov licence Alexandru Govoru. To je bil eden odmevnejših odhodov z ruskega trga, odkar je Rusija napadla Ukrajino.

McDonald’s-ove zlate loke so odstranili in naredili prostor za nov logotip. Nov logotip sta dva krompirčka in polpet za hamburger na zeleni podlagi. 

Novi logo verige restavracij z hitro prehrano v Rusiji, bivši McDonald’s

Ime nove verige ostaja strogo varovana skrivnost. Današnja sprememba imena aplikacije McDonald’s  v “My Burger” je na spletu povzročila kar nekaj navdušenja. Ekipa odnosov z javnostmi verige je sporočila, da je ime začasno.

Novi latnik Govor je dejal, da namerava novo blagovno znamko razširiti na vseh 1000 lokacij po vsej državi. Vse restavracije verige pa odpreti v dveh mesecih.

McDonald’s, največja svetovna veriga s hitro prehrano, je imela v Rusiji v lasti 84 % svojih poslovalnic.  Po vsej Rusiji jih je bilo tako skoraj 850.

Vir: Reuters

Foto: Reuters