Skoraj polovica potnikov s Kitajske v Milano ima covid-19

Skoraj polovica potnikov na dveh nedavnih letih iz Kitajske v Milano je bila pozitivnih na covid-19, so sporočili italijanski zdravstveni uradniki.

Po navedbah lokalnih uradnikov v italijanski regiji Lombardija je bilo približno 38 odstotkov potnikov na enem letu na milansko letališče Malpensa pozitivnih na covid-19. Prav tako je bilo na drugem letu, kjer je bilo pozitivnih približno 52 odstotkov potnikov.

Italijanski zdravstveni minister je dejal, da bo Italija začela testirati vse novo prispele iz Kitajske. Določali bodo tufi zaporedje testov za nove različice med porastom primerov covid-19 na Kitajskem.

“Ukrep je bistvenega pomena za zagotovitev nadzora in odkrivanja možnih različic virusa. Tako bomo zaščitili italijansko prebivalstvo,” je dejal italijanski minister za zdravje Orazio Schillaci.

Podobne zahteve je že uvedlo več drugih držav, vključno z Japonsko, Indijo, Južno Korejo, Tajvanom in Malezijo. Ameriški uradniki o slednjem še razmišljajo poroča CBS News.

Kitajska je po vrsti množičnih protestov opustila svoje stroge politike “zero covid” zdaj pa se sooča s porastom primerov, ki naj bi preplavil bolnišnice. 

Med tem, ko uradne številke ostajajo nizke, interna ocena kaže, da je s covid-19 okuženih skoraj 250 milijonov ljudi.

Foto: Pexels

By A.K.

One thought on “Skoraj polovica potnikov s Kitajske ima covid-19”

Komentar: