Za današnje lahko in postno kosilo smo tokrat izbrali “dutch baby”. Po vsem svetu znana palačinka, ki se peče v pečici. Ime se sliši komplicirano, a je priprava toliko bolj preprosta. Jajčno maso morate  zgolj vliti v dobro segreto namaščeno ponev, nato pa hop v pečico. Palačinka se med peko napihne, njeni robovi se dvignejo tudi nad stranice ponve, v kateri jo pripravljamo. Recepti, ki prevladujejo za palačinke “dutch baby” so sladki, a je tudi slana različica naravnost izvrstna. Obložimo jo po želji, privoščimo pa si jo lahko za kosilo, malico ali večerjo.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

50 g moke

1 žlička sladkorja

0,25 žličke soli

sveže mleti poper po okusu

2 žlici naribanega parmezana

2 jajci

120 ml mleka

2 žlici masla

2 žlici crème fraîche (lahko uporabimo tudi mileram, kislo smetano ali sirni/mlečni namaz z zelišči ali brez)

100 g na rezine narezanega dimljenega lososa

1 pest sveže rukole

nariban parmezan

2 krhlja limone (po želji)

Navodilo za pripravo najdete TUKAJ.

Foto: Shutterstock