Za današnje lahko in postno kosilo smo tokrat izbrali “dutch baby”. Po vsem svetu znana palačinka, ki se peče v pečici. Ime se sliši komplicirano, a je priprava toliko bolj preprosta. Jajčno maso morate zgolj vliti v dobro segreto namaščeno ponev, nato pa hop v pečico. Palačinka se med peko napihne, njeni robovi se dvignejo tudi nad stranice ponve, v kateri jo pripravljamo. Recepti, ki prevladujejo za palačinke “dutch baby” so sladki, a je tudi slana različica naravnost izvrstna. Obložimo jo po želji, privoščimo pa si jo lahko za kosilo, malico ali večerjo.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
50 g moke
1 žlička sladkorja
0,25 žličke soli
sveže mleti poper po okusu
2 žlici naribanega parmezana
2 jajci
120 ml mleka
2 žlici masla
2 žlici crème fraîche (lahko uporabimo tudi mileram, kislo smetano ali sirni/mlečni namaz z zelišči ali brez)
100 g na rezine narezanega dimljenega lososa
1 pest sveže rukole
nariban parmezan
2 krhlja limone (po želji)
Navodilo za pripravo najdete TUKAJ.
Foto: Shutterstock